Zalm­haas­je in fi­lo­deeg

Deze vispakketjes kun je ook je gasten prima voorzetten.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 650 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(139)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze vispakketjes kun je ook je gasten prima voorzetten. 4 personen
3 139

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • 4 glaasjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het filodeeg ontdooien, leg het onder een natte theedoek om uitdroging te voorkomen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de zalm af onder de koude kraan en dep droog met keukenpapier. Wrijf in met peper en zout en houd apart. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en 2 el sap met 5 el olie.
  2. Spreid 4 vellen filodeeg uit en bestrijk dun met olie. Verdeel het basilicum over het filodeeg. Leg er weer 4 vellen filodeeg op en bestrijk dun met olie. Leg de zalm met de roze kant naar beneden erop. Hak de bosuitjes fijn. Meng de rest van het basilicum met de bosui, 1 el olie en peper en zout. Verdeel dit over de zalm. Vouw het filodeeg langs de zalm naar boven dicht tot pakketjes. Leg met de sluitkant naar beneden op de bakplaat en bestrijk dun met olie. Schuif de plaat in het midden van de oven en bak de pakketjes in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
  3. Roer in een kom de yoghurt met mayonaise en mierikswortel tot een saus en voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de saus in de glaasjes. Garneer met een basilicumblad en serveer bij de zalmpakketjes.

combinatietip:

Lekker met aardappelen uit de oven: snijd 8 iets kruimige aardappelen in de lengte in partjes. Schep ze om met 2 el olijfolie, 1 teen fijngehakte knoflook, 2 tl paprikapoeder en 1 el munt. Bestrooi de aardappelparten met grof zeezout en bak ze 25 min. op 200 °C in de oven.

video

Fi­lo­deeg ge­brui­ken

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zalmhaasje in filodeeg

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­haas­je in fi­lo­deeg

1
1
  • 8 vellen filodeeg

Laat het filodeeg ontdooien, leg het onder een natte theedoek om uitdroging te voorkomen. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 zalmhaasjes

Spoel de zalm af onder de koude kraan en dep droog met keukenpapier. Wrijf in met peper en zout en houd apart.

3
3
  • 1 citroen
  • 5 el olijfolie extra vierge

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en 2 el sap met de olie.

4
4
  • 7½ g verse basilicum

Spreid 4 vellen filodeeg uit en bestrijk dun met olie. Verdeel het basilicum over het filodeeg. Leg er weer 4 vellen filodeeg op en bestrijk dun met olie.

5
5

Leg de zalm met de roze kant naar beneden erop.

6
6
  • 2 bosuitjes
  • 22½ g verse basilicum
  • 1 el olijfolie extra vierge

Hak de bosuitjes fijn. Meng de rest van het basilicum met de bosui, de olie en peper en zout. Verdeel dit over de zalm.

7
7

Vouw het filodeeg langs de zalm naar boven dicht tot pakketjes. Leg met de sluitkant naar beneden op de bakplaat en bestrijk dun met olie.

8
8

Schuif de plaat in het midden van de oven en bak de pakketjes in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

9
9
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 3 el mayonaise
  • 1 el geraspte mierikswortel

Roer in een kom de yoghurt met mayonaise en mierikswortel tot een saus en voeg peper en zout naar smaak toe.

10
10

Schep de saus in de glaasjes. Garneer met een basilicumblad en serveer bij de zalmpakketjes.

combinatietip:

Lekker met aardappelen uit de oven: snijd 8 iets kruimige aardappelen in de lengte in partjes. Schep ze om met 2 el olijfolie, 1 teen fijngehakte knoflook, 2 tl paprikapoeder en 1 el munt. Bestrooi de aardappelparten met grof zeezout en bak ze 25 min. op 200 °C in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.