Kip­fi­let in fi­lo­deeg

Snel, lekker en ‘impressive’. Voor als je – onverwacht – eters krijgt.

(134)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Snel, lekker en ‘impressive’. Voor als je – onverwacht – eters krijgt. 4 personen
3 134

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg het filodeeg onder een natte doek om uitdroging te voorkomen. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de paprika en kipfilet in stukjes. Meng de paprika met de kip. Voeg de tapenade toe. Meng alles en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Bestrijk de vellen filodeeg dun met olijfolie. Leg op elk vel een tweede vel. Verdeel het kipmengsel erover. Bestrijk rondom met nog wat olie en pak de kip in.
  4. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze in 20 min. goudbruin. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.
video

Fi­lo­deeg ge­brui­ken

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kipfilet in filodeeg

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­fi­let in fi­lo­deeg

1
1
  • 4 vellen filodeeg

Leg het filodeeg onder een natte doek om uitdroging te voorkomen.

2
2

Verwarm de oven voor op 180 °C.

3
3
  • 1 gele paprika
  • 400 g kipfilet
  • 6 el groene olijventapenade

Snijd de paprika en kipfilet in stukjes. Meng de paprika met de kip. Voeg de tapenade toe. Meng alles en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • ½ el olijfolie

Bestrijk de vellen filodeeg dun met olijfolie. Leg op elk vel een tweede vel. Verdeel het kipmengsel erover. Bestrijk rondom met nog wat olie en pak de kip in.

5
5

Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze in 20 min. goudbruin. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.