Ge­gril­de var­kens­spies­jes met ge­ma­ri­neer­de cour­get­te

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéprikkers, 30 min. in water geweekt
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steek de barbecue aan. Schep het vlees in een schaal om met twee tenen geperste knoflook, tijm, olie en peper en zout naar smaak. Rijg het vlees aan de satéprikkers. Schep de courgette met de olijvenmix in een schaal. Voeg peper en zout naar smaak toe. Pof de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gril de spiesjes op de barbecue in ca. 10 min. rondom bruin en gaar. Roer de rest van de knoflook door de yoghurt. Verdeel de aardappelen over 4 borden, snijd ze kruislings in en duw ze voorzichtig open. Schep in elk 1 el knoflookyoghurt. Serveer met de spiesjes en de courgette met olijven en kaasblokjes.

Tip:

Wilt u dit gerecht meer pit en kleur geven? Vervang de courgette dan door rode paprika.

Tip:

Geen tijd om de spiesjes zelf te maken? Dan zijn de kant-en-klare BBQ shaslicks (ca. 360 g) een uitkomst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.