Ge­ma­ri­neer­de var­kens­spies­jes

In een heerlijke sticky BBQ-marinade. Ook voor in de grillpan.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 270 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(106)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-afrikaans bijgerecht In een heerlijke sticky BBQ-marinade. Ook voor in de grillpan. 4 personen
4 106

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 8 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schenk de cola in een pan en breng aan de kook. Laat in ca. 15 min. inkoken op middelhoog vuur tot je ca. 100 ml overhoudt. Je hebt dan een stroperige saus. Laat iets afkoelen en meng met de sojasaus, de ketchup en de knoflook. Breng op smaak met tabasco. Roer de olie erdoor.
  2. Snijd de varkenshaasjes in stukken van 4 x 4 cm en leg ze in een kom. Schenk de marinade erover. Laat minimaal 30 min. afgedekt in de koelkast marineren.
  3. Rijg het vlees aan de satéstokjes. Gril de spiesjes op de braai in ca. 6 min. net gaar. Keer regelmatig. Lekker met de tomatenrelish (zie recept elders op ah.nl).
video

Ma­ri­ne­ren

Instructievideo - 00:40 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gemarineerde varkensspiesjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­ma­ri­neer­de var­kens­spies­jes

1
1
  • ½ liter cola

Schenk de cola in een pan en breng aan de kook. Laat in ca. 15 min. inkoken op middelhoog vuur tot je ca. 100 ml overhoudt. Je hebt dan een stroperige saus.

2
2
  • 3 el sojasaus
  • 50 ml ketchup
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl tabasco
  • 1 el olijfolie

Laat iets afkoelen en meng met de sojasaus en de ketchup, pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met tabasco. Roer de olie erdoor.

3
3
  • 510 g varkenshaasjes

Snijd de varkenshaasjes in stukken van 4 x 4 cm en leg ze in een kom. Schenk de marinade erover. Laat minimaal 30 min. afgedekt in de koelkast marineren.

4
4

Rijg het vlees aan de satéstokjes. Gril de spiesjes op de braai in ca. 6 min. net gaar. Keer regelmatig. Lekker met de tomatenrelish (zie recept elders op ah.nl).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.