Bon­te rijst­sa­la­de

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 1 personen
4 36

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak het ontbijtspek bruin en krokant in een antiaanbakpan en laat even uitlekken op keukenpapier. Spoel de tuinerwten af in een vergiet onder heet water tot ze frisgroen zien. Klop de olie met het citroensap door elkaar en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de dressing door de nog warme rijst. Schep ook de tuinerwten, de peterselie en de radijs erdoor. Leg de plakjes ontbijtspek op de rijstsalade.

Tip:

Kindertip: liever een salade met een minder pittige smaak? Gebruik dan cherrytomaatjes in plaats van radijs.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.