Rijst­sa­la­de met zwar­te bo­nen

Rijstsalade met knapperige groenten en zwarte bonen: Zuid-Amerika op je bord.

(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-amerikaans bijgerecht Rijstsalade met knapperige groenten en zwarte bonen: Zuid-Amerika op je bord. 4 personen
3 55

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat 30 min. afkoelen. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen en meng met de azijn en eventueel zout en laat minimaal 30 min. staan.
  2. Snijd de lente ui in dunne ringen, de paprika in blokjes en de blaadjes peterselie grof. Spoel de bonen af en meng met de rijst, ui, azijn, lente-ui, paprika, olie en peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bewaartip:

Deze rijstsalade kun je 1 dag van tevoren maken en is ook heel geschikt als (strand)picknickgerecht of voor een zomerbuffet.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 60 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Rijstsalade met zwarte bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­sa­la­de met zwar­te bo­nen

1
1
  • 125 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat 30 min. afkoelen.

2
2
  • 1 rode ui
  • 3 el rodewijnazijn

Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen en meng met de azijn en eventueel zout en laat minimaal 30 min. staan.

3
3
  • 2 lente-uitjes
  • 1 zoete puntpaprika
  • 20 g platte peterselie

Snijd de lente-ui in dunne ringetjes, de paprika in blokjes en de blaadjes peterselie grof.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 200 g zwarte bonen
  • 4 el extra vierge olijfolie

Spoel de bonen af en meng met de rijst, ui, azijn, lente-ui, paprika, olie en peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bewaartip:

Deze rijstsalade kun je 1 dag van tevoren maken en is ook heel geschikt als (strand)picknickgerecht of voor een zomerbuffet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.