Rijst­sa­la­de

(85)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 85

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de tuinerwten in ca. 3 min. in water met wat zout beetgaar. Giet de rijst en de tuinerwten af en laat ca. 30 min. afkoelen. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp en het citroensap door de rijst.
  2. Snipper de ui en snijd de kruiden fijn. Maak de paprika schoon en snijd in kleine stukjes. Voeg de tuinerwten, ui, peterselie, munt, paprika, olie en de azijn toe. Breng op smaak met peper en zout.

bereidingstip:

Je kunt de salade de avond van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Rijstsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­sa­la­de

1
1
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 200 g tuinerwten

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de tuinerwten in ca. 3 min. in water met wat zout beetgaar.

2
2

Giet de rijst en de tuinerwten af en laat ca. 30 min. afkoelen.

3
3
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp en het citroensap door de rijst.

4
4
  • 1 rode ui
  • 20 g platte peterselie
  • 15 g munt
  • 1 rode paprika

Snipper de ui en snijd de kruiden fijn. Maak de paprika schoon en snijd in kleine stukjes.

5
5
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 el rodewijnazijn

Voeg de tuinerwten, ui, peterselie, munt, paprika, olie en de azijn toe. Breng op smaak met peper en zout.

bereidingstip:

Je kunt de salade de avond van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.