Groen­te­bord­je met pe­ter­se­lie-vi­nai­gret­te

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
4 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie
  • platte ovenschaaltjes (met boter ingevet)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Sperziebonen schoonmaken en in ruim kokend water met zout beetgaar koken. Boontjes in zeef scheppen, laten uitlekken en afkoelen. Stoneleeks halveren en in kookvocht van sperziebonen gaarkoken. Stoneleeks met schuimspaan uit pan scheppen, laten uitlekken en in kom omscheppen met 1 el olie en zout en peper naar smaak. Shii-takes schoonvegen. In koekenpan 2 el olie verhitten en shii-takes op hoog vuur even roerbakken. Shii-takes uit pan scheppen en bestrooien met zout en peper. Boontjes in 4 porties bundelen en met katenspek omwikkelen. Bundeltjes in ovenschaaltjes leggen en (kwart van) stoneleeks en shii-takes ernaast scheppen. Tot gebruik afgedekt met plasticfolie in koelkast zetten. Peterselieblad zeer fijn hakken. In kom vinaigrette roeren van peterselie, knoflook, wijn, sjalot en rest van olie. Op smaak brengen met zout en peper. Afdekken en op koele plek bewaren.
  2. Oven voorverwarmen op 200 °C. Schaaltjes in midden van oven zetten en groenten in 10-15 min. verwarmen. Schaaltjes op 4 hittebestendige borden plaatsen. Peterselievinaigrette erover lepelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.