To­nijn­steaks met pe­ter­se­lie-ci­troen­laag­je

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil van citroen goed boenen onder stromend water en geel deel van schil met fijne rasp eraf raspen. Citroen uitpersen. Peterselie fijnsnijden. Op diep bord helft van peterselie mengen met citroenrasp, 1 el citroensap en zout & peper mix. Tomaten schoonmaken en in blokjes snijden. Komkommer schillen en in blokjes snijden. Tomaat mengen met komkommer, sladressing en rest van peterselie. 2 el olie in ruime koekenpan verhitten. Hierin aardappelpartjes in 10-15 min. bruinbakken, geregeld omscheppen. Met zout naar smaak bestrooien. Intussen tonijnsteaks met wat olie bestrijken en ca. 2 min. aan elke kant grillen. Tonijn na bakken rondom door bord met citroen-peterseliemengsel wentelen. Tonijn op 4 borden leggen, tomaat-komkommersalade en aardappeltjes ernaast leggen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 28-29

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.