Lauw­war­me Fran­se to­nijn­sa­la­de

(106)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 106

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de aardappelpartjes goudbruin en gaar in ca. 15 minuten, voeg de laatste minuut de plakjes knoflook toe en schep de aardappelpartjes hiermee om. Kook de sperziebonen in kokend water 8 minuten, laat ze in een vergiet uitlekken. Kook de eieren ca. 6 minuten, laat ze schrikken, pel en halveer ze. Verdeel de tonijn in mooie stukken.
  2. Meng de warme bonen met de gebakken aardappelen, de ui en de dressing. Garneer de salade met de stukken tonijn en de halve eieren. Strooi er wat (grof zee)zout over.

Tip:

Schep voor een klassieke Franse smaak 1-2 el kappertjes door de salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 16-17

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.