Kal­koen­fi­let met cran­ber­ry-pe­per­saus

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hapjespan
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hapjespan met 2 el olijfolie verhitten en aardappelen hierin omscheppend in ca. 8 min. goudgeel bakken. Naar smaak met zout bestrooien. Intussen broccoli en bloemkool in ruim kokend water met zout naar smaak in ca. 6 min. beetgaar koken. Kookwater afgieten. Helft van peterselie erboven fijnknippen. Intussen grillpan verhitten en met bakkwastje met rest van olijfolie bestrijken. Kalkoenfilets in 6-8 min. bruin en gaar roosteren. Naar smaak met zout en peper bestrooien. Intussen pepersaus bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Cranberrycompote en crème fraîche erdoor roeren en doorwarmen (niet meer laten koken). Rest van peterselie erboven fijnknippen. Aardappelen en groenten over 4 borden verdelen. Kalkoen ernaast leggen en deel van saus erover verdelen. Rest van saus er apart bij geven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 50-51

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.