Pas­ta met to­ma­ten-to­nijn­saus

Tomaat en tonijn, da's pas fijn!

(85)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Tomaat en tonijn, da's pas fijn! 4 personen
3 85

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in plakjes en kook deze in 4 min. in water beetgaar.
  2. Maak de tonijn los met een vork. Snipper de ui en fruit deze deze in de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus aan de kook. Haal de pan van het vuur en breng de saus op smaak met zout en (versgemalen) peper. Voeg de kappertjes en de plakjes augurk toe en tot slot de tonijn. Verdeel de pasta over de borden, schep de saus eroverheen en serveer met de beetgare broccoli.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met tomaten-tonijnsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met to­ma­ten-to­nijn­saus

1
1
  • 350 g fusilli

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 300 g broccoli

Snijd de broccoli in roosjes en de steel in plakjes en kook deze in 4 min. in water beetgaar.

3
3
  • 370 g tonijn in water
  • 1 rode ui
  • 1 el olie

Maak de tonijn los met een vork. Snipper de ui en fruit deze deze in de olie in een hapjespan op middelhoog vuur.

4
4
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus aan de kook. Haal de pan van het vuur en breng de saus op smaak met zout en (versgemalen) peper.

5
5
  • 1 el kappertjes
  • 8 augurken zoetzuur

Voeg de kappertjes en de plakjes augurk toe en tot slot de tonijn. Verdeel de pasta over de borden, schep de saus eroverheen en serveer met de beetgare broccoli.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.