Pas­ta­sa­la­de met broc­co­li & to­nijn­saus

Picknick in het verschiet? Deze smakelijke salade doet het perfect op het kleedje (en ook gewoon thuis op tafel trouwens).

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Picknick in het verschiet? Deze smakelijke salade doet het perfect op het kleedje (en ook gewoon thuis op tafel trouwens). 4 personen
3 35

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten.
  2. Verdeel ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook op middelhoog vuur in 4 min. beetgaar. Giet de broccoli af en spoel onder koud stromend water. Snijd de ui in flinterdunne ringen.
  3. Laat de tonijn uitlekken en meng in een ruime kom met de mayonaise en kappertjes tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de pasta, broccoli en de helft van de ui erdoor. Schep op een schaal en verdeel de eipartjes en de rest van de ui erover.

variatietip:

In plaats van gewone mayonaise kun je ook halvanaise gebruiken of 3 el gewone mayonaise mengen met 3 el Griekse yoghurt

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 370 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met broccoli & tonijnsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met broc­co­li & to­nijn­saus

1
1
  • 4 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

2
2
  • 500 g broccoli

Verdeel ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook op middelhoog vuur in 4 min. beetgaar.

3
3

Giet de broccoli af en spoel onder koud stromend water.

4
4
  • 1 rode ui

Snijd de ui in flinterdunne ringen.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 185 g tonijnstukken in water
  • 6 el mayonaise
  • 1 el kappertjes

Laat de tonijn uitlekken en meng in een ruime kom met de mayonaise en kappertjes tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 400 g gekookte pasta

Meng de pasta, broccoli en de helft van de ui door de tonijnsaus.

7
7

Schep de pasta op een schaal en verdeel de eipartjes en de rest van de ui erover.

variatietip:

In plaats van gewone mayonaise kun je ook halvanaise gebruiken of 3 el gewone mayonaise mengen met 3 el Griekse yoghurt

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.