Pen­ne met me­di­ter­ra­ne to­nijn­saus

(111)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 111

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de knoflook in plakjes en de paprika in reepjes. Breng de tomatenblokjes aan de kook met de knoflook en de paprika. Draai het vuur laag en ris de rozemarijnnaaldjes boven de pan van het takje. Laat de tomatensaus 10 minuten zachtjes doorkoken.
  2. Lek de tonijn uit en snijd in stukjes. Schep de kappertjes en de tonijn met zout en peper naar smaak door de saus en verwarm nog 3-4 minuten.
  3. Verdeel de pasta over vier kommen of diepe borden en schep de saus erop.

Tip:

Kappertjes over? Ze zijn lekker in visgerechten of door een salade (zie recepten op ah.nl/recepten).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Penne met mediterrane tonijnsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met me­di­ter­ra­ne to­nijn­saus

1
1
  • 300 penne

Kook de penne in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 1 gele paprika
  • 2 blikken tomatenblokjes

Snij de knoflook in plakjes en de paprika in reepjes. Breng de tomatenblokjes aan de kook met de knoflook en de paprika.

3
3
  • 1 takje rozemarijn

Draai het vuur laag en ris de rozemarijnnaaldjes boven de pan van het takje. Laat de tomatensaus 10 minuten zachtjes doorkoken.

4
4
  • 1 el kappertjes
  • 2 blikken tonijn in water

Lek de tonijn uit en snijd in stukjes. Schep de kappertjes en de tonijn met zout en peper naar smaak door de saus en verwarm nog 3-4 minuten.

5
5

Verdeel de pasta over vier kommen of diepe borden en schep de saus erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.