Een­den­borst­rol­le­tjes met cas­sis­con­fi­tuur

  • voorgerecht
  • 8 personen
  • 80 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(87)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 8 personen
3 87

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng het kruidnagelpoeder door de confituur en smeer de plakjes eendenborst er dun mee in. Rol de plakjes eendenborst op en bewaar ze afgedekt in de koelkast. Marineer de ui minstens 20 minuten in een schaaltje met de balsamicoazijn. Meng de rucola met de peterselie. Leg op 8 borden de eendenborstrolletjes naast elkaar op een pluk kruidensalade. Neem de ui uit de marinade en laat goed uitlekken. Leg op de eendenborstrolletjes een bergje gemarineerde ui. Druppel er olijfolie over en serveer direct, zodat de salade knapperig blijft. Lekker met stukken ovenwarm boulognebrood.

Tip:

Voor 16 personen verdubbelt u alle hoeveelheden. Maak bij behalve eendenborstrolletjes met cassisconfituur, ook wat rolletjes met frambozen- of vijgenconfituur. Dan kan iedereen kiezen wat hij lekker vindt.

Tip:

In plaats van plakjes gerookte eendenborst te gebruiken, kunt u ook een hele eendenborst braden, laten afkoelen en daarna in plakjes snijden. Ook kunt u de rolletjes maken van plakjes rosbief.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.