Ge­roos­ter­de pad­de­stoe­len met bal­sa­mi­co­dres­sing

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 130 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 36

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslede

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Veeg de paddestoelen met een stukje vochtig keukenpapier schoon en halveer de grote exemplaren.
  2. Klop in een kannetje een dressing van de balsamicoazijn, 3 el olie en naar smaak zout en peper.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng in een braadslede de paddestoelen met de resterende olie, rozemarijn, sjalotten en naar smaak zout en peper.
  4. Zet de braadslede op het rooster in het midden van de oven en rooster de paddenstoelen in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Schep ze tussentijds een tot twee keer om.
  5. Leg op 4 borden elk een slablad, schep de paddestoelen op de sla en verdeel de rucola over de paddestoelen. Druppel de dressing erover. Lekker met warm geroosterd wittebrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.