Ap­pel-bla­der­deeg­taartjes

  • gebak
  • 8 personen
  • 235 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak 8 personen
3 66

Ingrediënten

Keukenspullen
  • appelboor
  • bakplaat, bekleed met bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C Haal met de appelboor het klokhuis uit de appels. Snijd de appels in dunne plakken, leg ze op het bladerdeeg en snijd het deeg circa een halve centimeter rond de appel uit. Leg de rondjes bladerdeeg met appel op de bakplaat. Bestrijk ze dun met het losgeklopte ei en bestrooi ze met suiker. Bak de minitaartjes in 20-25 minuten gaar en goudbruin in de oven. Als de taartjes te snel verkleuren, zet u de oventemperatuur terug naar 180 °C.

Tip:

Rietsuiker heeft een licht gekaramelliseerde smaak. U kunt het verder gebruiken als gewone suiker.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.