Ge­roos­ter­de ap­pel met ko­ri­an­dersor­bet

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 80 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier
  • ijsbolletjeslepel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Appels wassen en 2 appels in vieren snijden, klokhuizen verwijderen en in stukjes snijden. Stukjes in open diepvriesbak in diepvries in ca. 1 uur bijna laten bevriezen.
  2. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Van appel klokhuis eruit steken en in 8 dunne plakken snijden. Bakplaat bekleden met bakpapier en plakken naast elkaar erop leggen. Bakplaat ca. 10 cm onder grill schuiven en appel 2 à 3 minuten roosteren. Plakken bestrijken met appelstroop en in nog 1 à 2 minuten bruin roosteren. Uit grill direct bestuiven met poedersuiker. In kommetje 2 eetlepels poedersuiker oplossen in 2 eetlepels water. In keukenmachine stukjes appel met koriander en suikersiroop tot sorbet pureren. Plakken appel op vier borden leggen. Met ijsbolletjeslepel bolletjes koriandersorbet ernaast scheppen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.