Hol­land­se ap­pel-bla­der­deeg­taartjes

Versiert met rood-wit-blauwe hagelpret. Hup Holland hup!

  • gebak
  • 10 stuks
  • 260 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Versiert met rood-wit-blauwe hagelpret. Hup Holland hup! 10 stuks
3 13

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien. Laat de plastic velletjes zitten. Dat doe je ongeveer 15 min. voordat je begint. Knip een stuk bakpapier dat net zo groot is als de bakplaat. Heb je thuis een kleine oven, dan heb je 2 bakplaten nodig. Zet de oven aan op 200 °C en laat ‘m goed warm worden.
  2. Duw een appelboor precies om het steeltje, in het midden van de appels en duw het klokhuis eruit. Als je duwt moet je ook draaien. Snijd de appels in 5 plakken met een gat erin. Je kunt een theedoek op de snijplank leggen, dan wiebelt de appel minder. Neem een plakje bladerdeeg en zet er een rond kommetje omgekeerd op. Snijd met een mesje om het kommetje heen. Doe dat ook met de rest van de plakjes.
  3. Leg de rondjes bladerdeeg op de bakplaat met bakpapier en leg de appelrondjes erop. Breek het ei boven een kommetje en roer zo hard met een vork dat al het ei 1 kleur heeft. Strooi als laatste de rietsuiker erover. Zet ze met ovenwanten in de oven en bak ze in 20-25 min. mooi goudbruin en gaar. Haal ze met ovenwanten uit de oven. Laat ze afkoelen en prik er een vlaggetje en eventueel een kaarsje in. Klaar!
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Hollandse appel-bladerdeegtaartjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se ap­pel-bla­der­deeg­taartjes

1
  • 10 plakjes bladerdeeg

Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien. Laat de plastic velletjes zitten. Dat doe je ongeveer 15 min. voordat je begint.

2

Knip een stuk bakpapier dat net zo groot is als de bakplaat. Heb je thuis een kleine oven, dan heb je 2 bakplaten nodig.

3

Zet de oven aan op 200 °C en laat ‘m goed warm worden.

4
  • 2 friszoete en stevige appels

Duw een appelboor precies om het steeltje, in het midden van de appels en duw het klokhuis eruit. Als je duwt moet je ook draaien.

5

Snijd de appels in 5 plakken met een gat erin. Je kunt een theedoek op de snijplank leggen, dan wiebelt de appel minder.

6

Neem een plakje bladerdeeg en zet er een rond kommetje omgekeerd op. Snijd met een mesje om het kommetje heen. Doe dat ook met de rest van de plakjes.

7

Leg de rondjes bladerdeeg op de bakplaat met bakpapier en leg de appelrondjes erop.

8
  • 1 ei

Breek het ei boven een kommetje en roer zo hard met een vork dat al het ei 1 kleur heeft.

9
  • 3 el rietsuiker

Strooi als laatste de rietsuiker erover. Zet ze met ovenwanten in de oven en bak ze in 20-25 min. mooi goudbruin en gaar.

Tip: Om ze nog mooier te maken, kun je ze vlak voor het verkopen met een beetje poedersuiker bestrooien.

10

Haal ze met ovenwanten uit de oven. Laat ze afkoelen en prik er een vlaggetje en eventueel een kaarsje in. Klaar!

Tip: Vraag of mensen er slagroom op willen dan kun je extra geld vragen! Bestrooi de slagroom met de hagelpret.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.