Sa­la­de Pay­san­ne de Clé­men­ti­ne

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 2 personen
3 52

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Bestrooi ze met wat zout en zet ze even apart. Bak de spekreepjes bruin en knapperig. Bestrooi de kippenlevertjes met zout en (versgemalen) peper en bak ze in 1 eetlepel olie met de knoflook in circa 4 minuten rondom bruin.
  2. Klop een dressing van 2 eetlepels olie en de balsamicoazijn en breng hem op smaak met de tijm en zout en peper naar smaak. Verdeel de veldsla over 2 borden. Leg hierop de tomaat en schenk de dressing erover. Verdeel het spek, de levertjes, de eieren, de olijven en de avocado over de salade. Bestrooi hem met de pijnboompitten. Serveer direct met knapperig ciabattabrood.

Tip:

Geen kippenlevertjes? Bak dan een biefstuk rosé en schep deze in plakjes door de salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 57 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.