Moz­za­rel­lapak­ket­jes met ge­gril­de groen­ten

Gewikkeld in knapperige parmaham smelt de warme mozzarella weg op je tong…

(128)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Gewikkeld in knapperige parmaham smelt de warme mozzarella weg op je tong… 4 personen
4 128

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de bollen mozzarella. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Marineer de mozzarella in de helft van het sap, het rasp en peper en zout. Snijd de paprika in repen en de uien in dunne partjes. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken. Snijd een dun plakje van de onderkant van de aspergetips. Meng de aubergine in een schaal met de aspergetips, paprika, ui en 2 el olie. Verhit een grillpan en rooster de groenten in 3-4 porties beetgaar. Doe de groenten met de blaadjes van de tijm in een schaal en schep om met de rest van het citroensap, (versgemalen) peper en (zee)zout. Houd warm onder aluminiumfolie.
  2. Neem de mozzarella uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Wikkel elk stuk in 2 plakjes parmaham, zodat de mozzarella helemaal is bedekt. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de pakketjes rondom op middelhoog vuur 4-5 min. tot de ham krokant is en de mozzarella begint te smelten. Verdeel de groenten over de borden samen met een mozzarellapakketje.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 785 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Mozzarellapakketjes met gegrilde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Moz­za­rel­lapak­ket­jes met ge­gril­de groen­ten

1
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 citroen

Halveer de bollen mozzarella. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

2

Marineer de mozzarella in de helft van het sap, het rasp en peper en zout.

3
  • 1 rode paprika
  • 2 uien

Snijd de paprika in repen en de uien in dunne partjes.

4
  • 1 aubergine
  • 100 g groene aspergetips

Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken. Snijd een dun plakje van de onderkant van de aspergetips.

5
  • 2 el olijfolie

Meng de aubergine in een schaal met de aspergetips, paprika, ui en de olie. Verhit een grillpan en rooster de groenten in 3-4 porties beetgaar.

6
  • 2 el verse tijm

Doe de groenten met de blaadjes van de tijm in een schaal en schep om met de rest van het citroensap, (versgemalen) peper en (zee)zout. Houd warm onder aluminiumfolie.

7
  • 8 plakjes parmaham

Neem de mozzarella uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Wikkel elk stuk in 2 plakjes parmaham, zodat de mozzarella helemaal is bedekt.

Tip: Steek eventueel vast met een cocktailprikker.

8
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de pakketjes rondom op middelhoog vuur 4-5 min. tot de ham krokant is en de mozzarella begint te smelten.

9

Verdeel de groenten over de borden samen met een mozzarellapakketje. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.