Taart met drie soor­ten to­maat van An­ne-Ka­ri­ne Zee­man

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 340 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(130)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 6 personen
3 130

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm doorsnede ca. 26 cm, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bedek de ovenschaal met bladerdeeg, druk de randen deeg goed tegen elkaar aan.
  2. Bestrijk het deeg met de tomatentapenade, op een rand van 3 cm na. Beleg de bodem met de plakken trostomaat en verdeel de cherrytomaatjes erover. Leg de takjes rozemarijn erop en druppel de olie en balsamicoazijn over de tomaten.
  3. Bestrijk de randen van de taart met losgeklopt eigeel en bak hem 10 minuten in de oven (het eiwit wordt in dit recept niet gebruikt). Haal de ovenschaal uit de oven, verdeel de salami over de taart en bak hem nog eens 10-15 minuten tot de randen goudgeel zijn en de salami krokant is.
  4. Strooi naar smaak zout, (versgemalen) peper en tijm over de taart. Lekker met een groene salade.

Tip:

Deze taart ziet er altijd prachtig uit: in een grote ovenschaal of in eenpersoonsschaaltjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.