Sa­la­de van ge­gril­de groen­ten

Niet een, niet twee, niet drie, maar wel vijf verschillende groentesoorten in één gerecht!

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Niet een, niet twee, niet drie, maar wel vijf verschillende groentesoorten in één gerecht! 4 personen
3 62

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de venkelknol schoon, halveer hem horizontaal en snijd de helften in de lengte in dunne plakken. Snijd de courgette in plakken. Snijd de portobello in plakken. Snijd de paprika in repen.
  2. Bestrijk de venkel, de courgette, de portobello en de paprika dun met basilicumolie (houd wat olie achter voor de dressing). Rooster de groenten in gedeelten in een hete grillpan mooi bruin en gaar.
  3. Leg de gegrilde groenten in een kom, breng op smaak met (zee)zout en (versgemalen) peper en druppel de balsamicoazijn en de rest van de basilicumolie erover. Schep alles door elkaar.
  4. Verdeel de sla over de borden en schep de gegrilde groenten erop. Schaaf de kaas in dunne plakken en leg deze op de salade. Lekker met ciabattabrood.

bereidingstip:

Geen grillpan? Rooster de groenten in de oven op de grillstand.

combinatietip:

Deze salade vormt samen met een tomatensoep met verse basilicum (recept elders op de site) een volwaardige maaltijd.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Salade van gegrilde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de van ge­gril­de groen­ten

1
1
  • 1 venkelknol
  • 1 courgette
  • 2 portobello champignons
  • 1 gele paprika

Maak de venkelknol schoon, halveer hem horizontaal en snijd de helften in de lengte in dunne plakken. Snijd de courgette in plakken. Snijd de portobello in plakken. Snijd de paprika in repen.

2
2
  • 5 el extra vierge olijfolie met basilicum

Bestrijk de venkel, de courgette, de portobello en de paprika dun met basilicumolie (houd wat olie achter voor de dressing). Rooster de groenten in gedeelten in een hete grillpan mooi bruin en gaar.

3
3
  • 1 el balsamicoazijn

Leg de gegrilde groenten in een kom, breng op smaak met (zee)zout en (versgemalen) peper en druppel de balsamicoazijn en de rest van de basilicumolie erover. Schep alles door elkaar.

4
4
  • 100 g eikenbladslamelange
  • 100 g grano padano

Verdeel de sla over de borden en schep de gegrilde groenten erop. Schaaf de kaas in dunne plakken en leg deze op de salade. Lekker met ciabattabrood.

bereidingstip:

Geen grillpan? Rooster de groenten in de oven op de grillstand.

combinatietip:

Deze salade vormt samen met een tomatensoep met verse basilicum (recept elders op de site) een volwaardige maaltijd.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.