Sa­la­de van ge­gril­de groen­ten met moz­za­rel­la

Italiaans bijgerecht vol smaken, maar die bieslookpesto doet het 'm.

(89)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Italiaans bijgerecht vol smaken, maar die bieslookpesto doet het 'm. 8 personen
3 89

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  2. Snijd de courgette in plakken van ca. 1 cm, de paprika's in stukken van ca. 3 cm en de ui in ringen. Besprenkel de groenten met de olie bestrooi met zout en peper. Schuif de bakplaat onder de hete grill en rooster de groenten in 6-8 minuten mooi bruin en beetgaar. Schep halverwege om. Herhaal met de overgebleven groenten.
  3. Laat de mozzarella op keukenpapier uitlekken en snijd in blokjes. Doe de gegrilde groenten over in een schaal en schep de bieslookpesto en de mozzarella erdoor. Serveer lauwwarm of koud.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Salade van gegrilde groenten met mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de van ge­gril­de groen­ten met moz­za­rel­la

1
1

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

2
2
  • 600 g courgette
  • 1 gele paprika
  • 2 rode paprika's
  • 2 rode uien

Snijd de courgette in plakken van ca. 1 cm, de paprika's in stukken van ca. 3 cm en de ui in ringen.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 1½ el (olijf)olie
  • 1 snufje zeezout
  • 1 snufje versgemalen vierseizoenen peper

Besprenkel de groenten met de olie bestrooi met zout en peper.

4
4

Schuif de bakplaat onder de hete grill en rooster de groenten in 6-8 minuten mooi bruin en beetgaar. Schep halverwege om.

5
5
  • 1½ el (olijf)olie
  • 1 snufje zeezout
  • 1 snufje versgemalen vierseizoenen peper

Herhaal met de overgebleven groenten.

6
6
  • 300 g mozzarella

Laat de mozzarella op keukenpapier uitlekken en snijd in blokjes.

7
7
  • 100 g bieslookpesto

Doe de gegrilde groenten over in een schaal en schep de bieslookpesto en de mozzarella erdoor. Serveer lauwwarm of koud.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.