Vol­ko­ren­pen­ne car­bo­na­ra

Met lekker veel ovengeroosterde groenten en romige saus.

(132)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Met lekker veel ovengeroosterde groenten en romige saus. 4 personen
3 132

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Maak de champignons schoon met keukenpapier. Snijd de courgette in stukken, champignons in plakken en bloemkool in kleine roosjes. Meng de bloemkoolroosjes in een bakblik met de courgette, champignons en olijfolie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en (zee)zout. Bak de groenten in de oven in 20-25 min. gaar en bruin.
  2. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp de kaas. Roer in een kom de yoghurt los met de eieren en ⅔ van de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Voeg wat kookvocht van de pasta toe en roer tot een gladde saus.
  3. Giet de pasta af en roer de saus erdoor. Verwarm het geheel op heel zacht vuur al roerende op tot de saus begint te binden. Verdeel de pasta met de saus over de kommen en schep de geroosterde groenten erover. Bestrooi met de rest van de kaas.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Volkorenpenne carbonara

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­pen­ne car­bo­na­ra

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 250 g portobello champignons
  • 1 courgette
  • 350 g bloemkool

Maak de champignons schoon met keukenpapier. Snijd de courgette in stukken, champignons in plakken en bloemkool in kleine roosjes.

3
3
  • 2 el olijfolie basilicum

Meng de bloemkoolroosjes in een bakblik met de courgette, champignons en olijfolie.

4
4

Breng op smaak met (versgemalen) peper en (zee)zout. Bak de groenten in de oven in 20-25 min. gaar en bruin.

5
5
  • 300 g volkoren penne
  • 75 g Grana Padano

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp de kaas.

6
6
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 3 eieren

Roer in een kom de yoghurt los met de eieren en ⅔ van de kaas. Breng op smaak met peper en zout.

7
7

Voeg wat kookvocht van de pasta toe en roer tot een gladde saus.

8
8

Giet de pasta af en roer de saus erdoor. Verwarm het geheel op heel zacht vuur al roerende op tot de saus begint te binden.

9
9

Verdeel de pasta met de saus over de kommen en schep de geroosterde groenten erover. Bestrooi met de rest van de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.