Voor­jaars­sa­la­de met li­moen­olie en pro­vo­lo­ne

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan
  • dunschiller

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng de limoenrasp met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Kook de aspergetips en de tuinerwten 1-2 minuten in een pan met gezouten water zonder deksel. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en spoel ze af onder koud stromend water. Bestrijk de plakken courgette dun met 1 eetlepel limoenolie en gril ze 2-3 minuten per zijde. Schep de spinazie om met de munt. Verdeel de aspergetips, de tuinerwten en de courgette over de salade. Maak met de dunschiller plakken van de provolone en leg die op de salade. Bestrooi met de olijven en peper naar smaak en bedruppel het geheel met de rest van de limoenolie.

Tip:

Door de groenten te spoelen na het koken, stopt het garingsproces en blijven ze mooi groen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.