Quinoa met groe­ne as­per­ges en tofu

Deze vegetarische schotel staat in een handomdraai op tafel.

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze vegetarische schotel staat in een handomdraai op tafel. 4 personen
3 42

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de quinoa 14 min. in ruim kokend water. Giet af.
  2. Snijd ondertussen de aspergetips in drie gelijke stukken. Verhit de olie in een wok en bak de aspergetips en roerbakreepjes 4 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de doperwten toe en bak 3 min. mee.
  3. Doe de slamelange in een ruime kom. Maak een dressing van de olijfolie en de mix voor saladedressing uit het maaltijdpakket. Meng door de sla.
  4. Snijd de munt fijn. Roer de quinoa los met een vork. Voeg de mix voor quinoa uit het maaltijdmixpakket toe en meng door het tofu-groentemengsel. Bestrooi met de munt. Serveer met de salade.

combinatietip:

Lekker met geroosterde pompoenpitten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 561 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Quinoa met groene asperges en tofu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa met groe­ne as­per­ges en tofu

1
1
  • 300 g zwarte quinoa

Kook de quinoa 14 min. in ruim kokend water. Giet af.

2
2
  • 100 g aspergetips
  • 2 el arachideolie
  • 360 g pittige tofu roerbakreepjes

Snijd ondertussen de aspergetips in drie gelijke stukken. Verhit de olie in een wok en bak de aspergetips en roerbakreepjes 4 min. op hoog vuur.

3
3
  • 350 g zeer fijne doperwtjes

Schep regelmatig om. Voeg de doperwten toe en bak 3 min. mee.

4
4
  • 150 g rucolaslamelange
  • 3 el olijfolie frisse citroen
  • 31 g maaltijdmixpakket quinoa

Doe de slamelange in een ruime kom. Maak een dressing van de olijfolie en de mix voor saladedressing uit het maaltijdpakket. Meng door de sla.

5
5
  • 15 g munt

Snijd de munt fijn.

6
6

Roer de quinoa los met een vork. Voeg de mix voor quinoa uit het maaltijdmixpakket toe en meng door het tofu-groentemengsel.

7
7

Bestrooi met de munt. Serveer met de salade.

combinatietip:

Lekker met geroosterde pompoenpitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.