Ge­gril­de win­ter­groen­ten met wal­no­ten­pes­to

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 49

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de aardappelen en de winterpenen in schuine plakken van 1 cm dik. Snijd de knolselderij en de koolraap in kwarten en snijd deze ook in 1 cm dikke plakken. Kook de groenten in een pan met ruim water in 3-4 minuten beetgaar. Laat de plakken in een vergiet uitlekken. Meng intussen in de keukenmachine of met de staafmixer de knoflook, de peterselie, de walnoten en de kaas tot een rulle puree en voeg al mengende 75 ml olie toe. Breng de pesto op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verwarm de oven voor op 100 °C. Bestrijk de plakken groenten met de rest van de olie. Rooster de plakken (in gedeelten) in een grillpan mooi bruin en gaar. Houd de gegrilde groenten intussen warm in een schaal in de oven. Bestrooi de groenten met (grof zee)zout en (versgemalen zwarte) peper. Lekker met rijst, entrecote of kipfilet.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 50 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.