Ge­roos­ter­de win­ter­groen­ten

  • bijgerecht
  • 6 personen
  • 170 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 6 personen
3 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de peen met een dunschiller en snijd ze in de breedte in 3 stukken. Snijd de stukken in de lengte doormidden en die helften ook weer doormidden.
  2. Snijd de knolselderij in plakken van ca. 1 cm en snijd die plakken in dikke frieten.
  3. Meng de groenten met de uien en de knoflook en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de groenten met de olie en bestrooi met het zeezout, het karwijzaad en peper naar smaak.
  4. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de groenten in ca. 45 min. gaar.

Tip:

U kunt de groenten een paar uur van tevoren bereiden. Warm voor serveren 10 min. op in een voorverwarmde oven op 175 °C.

video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.