Muesli­reep met fruit en cho­co­la­de

Ook leuk om te trakteren!

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Ook leuk om te trakteren! 10 stuks
3 45

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm (26 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Hak de chocolade in stukjes. Smelt de boter met de chocolade en de honing in een steelpan op laag vuur. Roer glad. Neem de pan van het vuur en roer er de muesli en het gedroogde fruit door.
  2. Schep het chocolade-mueslimengsel in het met bakpapier beklede cakeblik. Druk het goed aan en laat de koek minstens 4 uur in de koelkast hard worden.
  3. Stort de chocolade-mueslikoek voorzichtig uit en snijd hem in 8-10 repen. Bewaar de mueslirepen maximaal 3 dagen tussen bakpapier in een gesloten trommel op een koele plek.

serveertip:

Traktatietip: Verpak elke mueslireep in een stuk vetvrij papier en bind het dicht met een stukje keukentouw of een mooi lint.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Mueslireep met fruit en chocolade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Muesli­reep met fruit en cho­co­la­de

1
1
  • 150 g pure chocolade
  • 50 g boter
  • 1 el honing
  • 100 g krokante muesli appel-rozijn
  • 150 g gedroogd fruit

Hak de chocolade in stukjes. Smelt de boter met de chocolade en de honing in een steelpan op laag vuur. Roer glad. Neem de pan van het vuur en roer er de muesli en het gedroogde fruit door.

2
2

Schep het chocolade-mueslimengsel in het met bakpapier beklede cakeblik. Druk het goed aan en laat de koek minstens 4 uur in de koelkast hard worden.

3
3

Stort de chocolade-mueslikoek voorzichtig uit en snijd hem in 8-10 repen. Bewaar de mueslirepen maximaal 3 dagen tussen bakpapier in een gesloten trommel op een koele plek.

serveertip:

Traktatietip: Verpak elke mueslireep in een stuk vetvrij papier en bind het dicht met een stukje keukentouw of een mooi lint.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.