An­sjo­vis­kar­bo­na­de met pom­poen

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 339 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 220 °C. Knoflook pellen en in vieren snijden. Ansjovis laten uitlekken en olie opvangen. Pompoen wassen (eventueel schillen), zaden en zaadlijsten verwijderen en pompoen in parten snijden. Vlees insmeren met opgevangen olie, met scherp mesje inkepingen maken en hierin ansjovis en stukjes knoflook steken. Bestrooien met peper. Vlees over grote ovenschaal verdelen en pompoen en krieltjes (met boter en rozemarijn) eromheen leggen. In midden van oven in ca. 20 min. gaar en aardappeltjes goudbruin laten worden. Karbonades, pompoen en krieltjes over 4 grote borden verdelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 339 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 06-07

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.