Ven­kel­m­aca­ro­ni

(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 83

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenvaste schaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de venkel in dunne plakjes, bewaar het eventuele venkelgroen ter garnering. Fruit de venkel in de olie 7-8 minuten op middelhoog vuur. Kook de pasta 1 minuut korter dan de aanwijzingen op de verpakking aangeven. Meng de venkel met de schelpjespasta, breng pittig op smaak met zout en (versgemalen) peper en doe het geheel over in de ingevette ovenschaal.
  2. Snijd de camembert in plakken. Beleg de schotel met de plakken camembert. Laat de ovenschotel in het midden van de oven in 15 minuten warm worden, totdat de kaas helemaal gesmolten is en gaat bubbelen. Bestrooi het gerecht met het achtergehouden fijngesneden venkelgroen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Venkelmacaroni

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ven­kel­m­aca­ro­ni

1
1
  • 3 venkelknollen

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de venkel in dunne plakjes, bewaar het eventuele venkelgroen ter garnering.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 400 g schelpjespasta

Fruit de venkel in de olie 7-8 minuten op middelhoog vuur. Kook de pasta 1 minuut korter dan de aanwijzingen op de verpakking aangeven.

3
3

Meng de venkel met de schelpjespasta, breng pittig op smaak met zout en (versgemalen) peper en doe het geheel over in de ingevette ovenschaal.

4
4
  • 250 g camembert

Snijd de camembert in plakken. Beleg de schotel met de plakken camembert.

5
5

Laat de ovenschotel in het midden van de oven in 15 minuten warm worden, totdat de kaas helemaal gesmolten is en gaat bubbelen.

6
6

Bestrooi het gerecht met het achtergehouden fijngesneden venkelgroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.