Pas­ta met krui­di­ge cour­get­te en cas­hew­no­ten

Vega pasta met noten: gewoon een keertje doen!

(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Vega pasta met noten: gewoon een keertje doen! 4 personen
2 65

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Snipper de ui, snijd de courgette in blokjes, de knoflook in plakjes en ris de takjes van de tijm. Verwarm de olie in een wok en fruit de ui op laag vuur glazig. Voeg de courgette en knoflook toe en roerbak ze op matig vuur in 5 minuten beetgaar.
  2. Pers de citroen uit en vang het sap op. Meng de tijmblaadjes met het citroensap en voeg dit toe aan het ui-courgettemengsel. Breng het geheel op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en schep het courgettemengsel erdoor.
  3. Rooster de cashewnoten in een hete, droge koekenpan al omscheppend tot ze knapperig en goudbruin zijn. Strooi de noten over de pasta.

kookstaptip:

Wilt u de saus nog meer smaak geven? Voeg dan extra knoflook en citroensap toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 94 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met kruidige courgette en cashewnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met krui­di­ge cour­get­te en cas­hew­no­ten

1
1
  • 400 g schelpjespasta
  • 1 rode ui
  • 2 courgette
  • 1 teen knoflook
  • 15 g verse tijm
  • 3 el olie

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Snipper de ui, snijd de courgette in blokjes, de knoflook in plakjes en ris de takjes van de tijm. Verwarm de olie in een wok en fruit de ui op laag vuur glazig.

2
2

Voeg de courgette en knoflook toe en roerbak ze op matig vuur in 5 minuten beetgaar.

3
3
  • ½ citroen

Pers de citroen uit en vang het sap op. Meng de tijmblaadjes met het citroensap en voeg dit toe aan het ui-courgettemengsel. Breng het geheel op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en schep het courgettemengsel erdoor.

4
4
  • 200 g gezouten cashewnoten

Rooster de cashewnoten in een hete, droge koekenpan al omscheppend tot ze knapperig en goudbruin zijn. Strooi de noten over de pasta.

kookstaptip:

Wilt u de saus nog meer smaak geven? Voeg dan extra knoflook en citroensap toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.