Ita­li­aan­se ci­troen­pas­ta

(161)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 161

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng de slagroom in een steelpan met de knoflook en het citroenrasp tegen de kook aan. Laat de slagroom op laag vuur 8 min. trekken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en bak de courgette in 4 min. beetgaar. Voeg de worst toe en verwarm 1 min. Giet de pasta af. Schep de pasta met de citroenroom door de courgette. Breng op smaak met peper en zout en citroensap.

Tip:

Houdbare slagroom is goed bestand tegen hitte en maakt de kans op schiften kleiner.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 845 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Italiaanse citroenpasta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se ci­troen­pas­ta

1
1
  • 300 g pastaschelpjes

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 1 citroen

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 200 ml slagroom

Pers de knoflook. Breng de slagroom in een steelpan met de knoflook en het citroenrasp tegen de kook aan.

4
4

Laat de slagroom op laag vuur 8 min. trekken. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 4 el olijfolie
  • 2 courgettes
  • 175 g vegetarische worstjes

Snijd de courgette en de worstjes in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de courgette in 4 min. beetgaar.

6
6

Voeg de worst toe en verwarm 1 min. Giet de pasta af.

7
7

Schep de pasta met de citroenroom door de courgette. Breng op smaak met peper en zout en citroensap.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.