Krui­di­ge spi­na­zie-ge­hakt­pas­ta

Met tomaat, knoflook en roergebakken spinazie.

(140)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Met tomaat, knoflook en roergebakken spinazie. 4 personen
3 140

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd van elke braadworst een stukje af en druk het vlees eruit. Bak dit vlees rul in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de spinazie, begin met een beetje en doe er steeds wat bij als de vorige spinazie een beetje is geslonken. Herhaal dit totdat alle spinazie op is. Pers de knoflook boven de spinazie uit. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Roer de gare pasta door de spinazie en voeg op het allerlaatst de tomaatblokjes toe. Verdeel de pasta over borden en schep het gebakken worstvlees erop.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 485 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Kruidige spinazie-gehaktpasta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge spi­na­zie-ge­hakt­pas­ta

1
1
  • 4 braadworsten

Snijd van elke braadworst een stukje af en druk het vlees eruit. Bak dit vlees rul in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.

2
2
  • 300 g schelpjespasta

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 600 g spinazie

Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de spinazie, begin met een beetje en doe er steeds wat bij als de vorige spinazie een beetje is geslonken.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4
  • 1 teen knoflook

Herhaal dit totdat alle spinazie op is. Pers de knoflook boven de spinazie uit. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 1 tomaat

Snijd de tomaat in kleine blokjes.

6
6

Roer de gare pasta door de spinazie en voeg op het allerlaatst de tomaatblokjes toe.

7
7

Verdeel de pasta over borden en schep het gebakken worstvlees erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.