Ge­hakt­bal­le­tjes met abri­ko­zen en pis­ta­che­no­ten

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 4 personen
3 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal in een keukenmachine het gehakt met de knoflook, de abrikozen, de pistachenoten en de komijn fijn. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Draai van het gehaktmengsel balletjes ter grootte van walnoten. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de gehaktballetjes in 8 minuten gaar en rondom bruin. Keer ze regelmatig. Rooster de shoarmabroodjes in de broodrooster goudbruin. Snijd ze open en vul ze met wat blaadjes sla, munt en de gehaktballetjes. Lekker met houmous, een dip van kikkererwten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 37 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.