Ross Dob­son's ham­bur­ger­tjes met ha­ris­sa

Homemade harissa en deze hamburger: een topteam!

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Homemade harissa en deze hamburger: een topteam! 4 personen
2 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm voor de harissa de grill van de barbecue voor op de hoogste stand. Leg de chilipepers op de grill en bak ze 4-5 min. Draai ze vaak zodat ze licht verkoold en zacht worden. Houd apart.
  2. Trek, als ze koel genoeg zijn om vast te pakken, het steeltje eraf en doe ze, inclusief de zaadjes, in een keukenmachine. Voeg de knoflook, de munt en het karwijzaad toe en snijd alles goed fijn. Voeg 250 ml olijfolie toe om een stevige pasta te krijgen. Doe die in een luchtdicht bakje en zet dat tot gebruik in de koelkast. De harissa blijft in de koelkast een paar weken goed.
  3. Meng voor de burgertjes het gehakt, de ui, komijn en peterselie in een schaal. Voeg zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Meng alles met de hand en zet het mengsel minimaal 2-3 uur in de koelkast om de smaken goed tot ontwikkeling te laten komen.
  4. Maak met natte handen ballen van het gehakt ter grootte van een golfbal en druk plat tot burgers.
  5. Verwarm de bakplaat van de barbecue voor op de hoogste stand. Smeer de plaat in met de rest van de olijfolie en bak de burgers 3-4 min. aan elke kant. Serveer ze naar smaak met de harissa, rucola en citroenpartjes naar smaak en gegrild pitabrood.

Tip:

Bron: Tijd voor een barbecue, Ross Dobson

Tip:

Je kunt de burgers maximaal een dag bewaren in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Ross Dobson's hamburgertjes met harissa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ross Dob­son's ham­bur­ger­tjes met ha­ris­sa

1
1
  • 500 g chilipeper

Verwarm voor de harissa de grill van de barbecue voor op de hoogste stand. Leg de chilipepers op de grill en bak ze 4-5 min.

2
2

Draai ze vaak zodat ze licht verkoold en zacht worden. Houd apart.

3
3

Trek, als ze koel genoeg zijn om vast te pakken, het steeltje eraf en doe ze, inclusief de zaadjes, in een keukenmachine.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • ½ tl gedroogde munt
  • ½ tl karwijzaad
  • 250 ml olijfolie

Voeg de knoflook, de munt en het karwijzaad toe en snijd alles goed fijn. Voeg de olijfolie toe om een stevige pasta te krijgen.

5
5

Doe die in een luchtdicht bakje en zet dat tot gebruik in de koelkast. De harissa blijft in de koelkast een paar weken goed.

6
6
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 el gemalen komijn (djinten)
  • 3 el peterselie

Meng voor de burgertjes het gehakt, de ui, komijn en peterselie in een schaal.

7
7

Voeg zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.

8
8

Meng alles met de hand en zet het mengsel minimaal 2-3 uur in de koelkast om de smaken goed tot ontwikkeling te laten komen.

9
9

Maak met natte handen ballen van het gehakt ter grootte van een golfbal en druk plat tot burgers.

Tip: Je kunt de burgers maximaal een dag bewaren in de koelkast.

10
10
  • 15 ml olijfolie

Verwarm de bakplaat van de barbecue voor op de hoogste stand. Smeer de plaat in met de olijfolie en bak de burgers 3-4 min. aan elke kant.

11
11
  • 75 g rucola
  • 1 citroen

Serveer ze naar smaak met de harissa, rucola en citroenpartjes naar smaak en gegrild pitabrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.