Lams­rol­le­tjes met pis­ta­che­noot­jes

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en fruit hierin op laag vuur de knoflook. Roer de komijn erdoor. Neem de pan van het vuur en schep de pistachenootjes en de abrikozen door het komijn-knoflookmengsel. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Bedek de helft van elk lamslapje met het pistachemengsel. Rol de lamslapjes op en steek ze vast met een cocktailprikker. Wrijf de buitenkant in met zout en (versgemalen) peper. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de gevulde lamslapjes op hoog vuur in 4-6 minuten vanbuiten bruin en vanbinnen rosé. Dek de lamslapjes af en laat ze even rusten. Leg de gevulde lamslapjes op vier borden. Schenk de bouillon bij het bakvet en roer het mengsel door met een garde. Laat dit even koken en schenk de jus over het vlees. Lekker met gele rijst en broccoli.

Tip:

Voor een frisse smaak meng je 2 eetlepels fijngesneden verse munt door de vulling.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.