Zalmtrio

Niet één, niet twee, maar drie voorgerechten op één bord.

330 kcal

30 min. bereiden, 1 uur wachten

2.9/5

(112)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • rasp

  • grillpan


2007 nr. 13 - Kies je eigen kerst

Aan de slag

  1. Meng de dille met de suiker en breng op smaak met peper en zout. Wrijf 1 stuk zalmfilet in met het mengsel. Wikkel strak in vershoudfolie, leg in de koelkast en laat minstens 1 uur marineren.

  2. Rasp de gele schil van de citroen. Schep de gerookte zalm door de ricotta en roer er 1 tl citroenrasp en 1 tl olie door. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de andere zalmfilet in vieren. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de zalmfilet 3 min. aan iedere kant. De zalm moet vanbinnen net gaar zijn. Je kunt dit controleren door een kleine inkeping in het midden van de zalm te maken.

  3. Snijd de gemarineerde zalm in dunne plakjes en verdeel over 6 borden. Schep er een lepel ricotta-zalmmousse naast en een stukje gegrilde zalm met een partje limoen. Lekker met warm geroosterd witbrood.

  • algemeen Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.
  • combinatietipLekker met warm geroosterd witbrood.

Wat vond je van dit recept?

Zalmtrio

Niet één, niet twee, maar drie voorgerechten op één bord.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig