Zalm­trio

Niet één, niet twee, maar drie voorgerechten op één bord.

  • voorgerecht
  • 6 personen
  • 350 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(106)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Niet één, niet twee, maar drie voorgerechten op één bord. 6 personen
3 106

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • rasp
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de dille met de suiker en breng op smaak met peper en zout. Wrijf 1 stuk zalmfilet in met het mengsel. Wikkel strak in vershoudfolie, leg in de koelkast en laat minstens 1 uur marineren.
  2. Rasp de gele schil van de citroen. Schep de gerookte zalm door de ricotta en roer er 1 tl citroenrasp en 1 tl olie door. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de andere zalmfilet in vieren. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de zalmfilet 3 min. aan iedere kant. De zalm moet vanbinnen net gaar zijn. Je kunt dit controleren door een kleine inkeping in het midden van de zalm te maken.
  3. Snijd de gemarineerde zalm in dunne plakjes en verdeel over 6 borden. Schep er een lepel ricotta-zalmmousse naast en een stukje gegrilde zalm met een partje limoen. Lekker met warm geroosterd witbrood.

combinatietip:

Lekker met warm geroosterd witbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 21 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zalmtrio

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­trio

1
1
  • 1 el verse dille
  • 1 tl witte basterdsuiker
  • 1 stuk Schotse zalmfilet

Snijd de dille fijn en meng met de suiker en breng op smaak met peper en zout. Wrijf het stuk zalmfilet in met het mengsel.

2
2

Wikkel strak in vershoudfolie, leg in de koelkast en laat minstens 1 uur marineren.

3
3
  • 1 citroen
  • 100 g gerookte zalmfilet
  • 125 g ricotta
  • ½ el olijfolie

Rasp de gele schil van de citroen. Schep de gerookte zalm door de ricotta en roer er 1 tl citroenrasp en de olie door. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 1 stuk Schotse zalmfilet
  • 2½ el olijfolie

Snijd de andere zalmfilet in vieren. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout.

5
5

Verhit de grillpan en gril de zalmfilet 3 min. aan iedere kant.

6
6

De zalm moet vanbinnen net gaar zijn. Je kunt dit controleren door een kleine inkeping in het midden van de zalm te maken.

7
7

Snijd de gemarineerde zalm in dunne plakjes en verdeel over de borden.

8
8
  • 1 limoen

Schep er een lepel ricotta-zalmmousse naast en een stukje gegrilde zalm met een partje limoen.

combinatietip:

Lekker met warm geroosterd witbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.