Zalm­pak­ket­je

Chic begin van een etentje, deze 'taartjes' van zalm en krab.

(498)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Chic begin van een etentje, deze 'taartjes' van zalm en krab. 6 personen
3 498

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 6 (espresso)kopjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Druk de huishoudfolie goed tegen de wand van de kopjes en laat wat over de rand hangen. Bekleed kopjes met de plakjes zalm; laat ook de zalm over de rand hangen. Meng krab (houd een deel achter voor de garnering), fijngesneden dille en cocktailsaus. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder pit, schep vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Meng blokjes avocado met het sap van citroen. Verdeel de krab-avocadosalade over de kopjes en klap de overhangende zalm terug. Vouw de overhangende folie terug en dek de pakketjes goed af. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
  3. Vouw de folie open en zet de kopjes omgekeerd op borden. Verwijder de kopjes met de huishoudfolie. Garneer de zalmpakketjes met de achtergehouden krab en takjes dille. Schenk er eventueel nog een beetje cocktailsaus omheen.

bereidingstip:

Voor een portie van 6, maak zelf cocktailsaus door 2 el mayonaise te mengen met 1 el ketchup en eventueel 1 el whisky.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Zalmpakketje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­pak­ket­je

1
1

Druk huishoudfolie goed tegen de wand van de kopjes en laat wat over de rand hangen.

2
2
  • 300 g gerookte zalmfilet

Bekleed de kopjes met de plakjes zalm; laat ook de zalm over de rand hangen.

3
3
  • 1 el dille
  • 170 g krab
  • 3 el cocktailsaus

Snijd de dille fijn. Meng de krab (houd een deel achter voor de garnering), dille en cocktailsaus. Breng op smaak met zout en peper.

4
4
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder pit, schep vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

5
5
  • ½ citroen

Meng blokjes avocado met uitgeperste sap van citroen.

6
6

Verdeel de krab-avocadosalade over de kopjes en klap de overhangende zalm terug.

7
7

Vouw de overhangende folie terug en dek de pakketjes goed af. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.

8
8

Vouw de folie open en zet de kopjes omgekeerd op borden. Verwijder de kopjes met de huishoudfolie.

9
9

Garneer de zalmpakketjes met de achtergehouden krab en takjes dille. Schenk er eventueel nog een beetje cocktailsaus omheen.

bereidingstip:

Voor een portie van 6, maak zelf cocktailsaus door 2 el mayonaise te mengen met 1 el ketchup en eventueel 1 el whisky.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.