Zalm­rol­le­tjes met li­moen­ri­cot­ta

Chic hapje met zalm en frisse ricotta.

  • borrelhapje
  • 16 stuks
  • 40 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(121)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Chic hapje met zalm en frisse ricotta. 16 stuks
3 121

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de limoen uit. Meng de ricotta door de limoenrasp en breng op smaak met peper en zout. Spreid een stuk folie uit op een werkvlak. Leg de plakjes zalm erop in een rechthoek van ca. 20 x 16 cm. Sprenkel het limoensap erover en bestrijk de zalm voorzichtig met een dun laagje limoenricotta.
  2. Dek het af met de blaadjes van het basilicum. Rol de zalm vanaf lange zijde met behulp van de folie op. Wikkel de zalmrol in de folie en laat ca. 1 uur in de koelkast opstijven.
  3. Verwijder de folie en snijd met een scherp mes de zalmrol in plakjes van ca. 1 cm dik. Serveren in schaaltjes.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 40 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 155 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Zalmrolletjes met limoenricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­rol­le­tjes met li­moen­ri­cot­ta

1
1
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de limoen uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

2
2
  • 125 g ricotta

Meng de ricotta door de limoenrasp en breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 200 g gerookte zalmfilet

Spreid een stuk folie uit op een werkvlak. Leg de plakjes zalm erop in een rechthoek van ca. 20 x 16 cm.

4
4

Sprenkel het limoensap erover en bestrijk de zalm voorzichtig met een dun laagje limoenricotta.

5
5
  • 8 g verse basilicum

Dek het af met de blaadjes van het basilicum. Rol de zalm vanaf lange zijde met behulp van de folie op.

6
6

Wikkel de zalmrol in de folie en laat ca. 1 uur in de koelkast opstijven.

7
7

Verwijder de folie en snijd met een scherp mes de zalmrol in plakjes van ca. 1 cm dik. Serveren in schaaltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.