Zalm­rol­le­tjes

Deze sushi bevat geen rijst maar brood. Daardoor is hij veel makkelijker te maken en blijft hij iets langer vers.

(179)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans voorgerecht Deze sushi bevat geen rijst maar brood. Daardoor is hij veel makkelijker te maken en blijft hij iets langer vers. 6 personen
3 179

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bamboematje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de huid en pluk de makreel tot kleine snippers. Breng op smaak met peper en prak met een vork fijn. Snijd de korstjes van het brood. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd elke helft in 3 repen. Dep droog met keukenpapier.
  2. Bedek het bamboematje met vershoudfolie en leg er een norivel op. Bedek met 1/5 van de zalm en laat 2 cm aan de rand vrij. Bedek met 1/5 van de sneetjes brood tegen elkaar. Verdeel 1/5 van de makreel en 1/5 van de tuinkers erover. Leg een reep komkommer aan de zijde die het dichtst bij je ligt. Rol met het bamboematje strak op. Plak het uiteinde van het vel vast met wat water, verwijder het matje en wikkel de rol strak in vershoudfolie. Maak zo nog 4 rollen.
  3. Snijd de rollen vlak voor serveren in 6 stukken. Verwijder de folie. Bon appétit!

bereidingstip:

Je kunt de sushi 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast. Snijd voor serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.035 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Zalmrolletjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­rol­le­tjes

1
  • 200 g gerookte makreelfilet

Verwijder de huid en pluk de makreel tot kleine snippers. Breng op smaak met peper en prak met een vork fijn.

2
  • 20 sneetjes witbrood

Snijd de korstjes van het brood.

3
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd elke helft in 3 repen. Dep droog met keukenpapier.

4
  • 5 sushi norivellen (zeewier)
  • 200 g gerookte zalm

Bedek het bamboematje met vershoudfolie en leg er een norivel op. Bedek met 1/5 van de zalm en laat 2 cm aan de rand vrij.

5
  • 20 g tuinkers

Bedek met 4 sneetjes brood tegen elkaar. Verdeel 1/5 van de makreel en 1/5 van de tuinkers erover.

6

Leg een reep komkommer aan de zijde die het dichtst bij je ligt.

7

Rol met het bamboematje strak op. Plak het uiteinde van het vel vast met wat water, verwijder het matje en wikkel de rol strak in vershoudfolie. Maak zo nog 4 rollen.

8

Snijd de rollen vlak voor serveren in 6 stukken. Verwijder de folie.

9

Bon appétit!

bereidingstip:

Je kunt de sushi 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast. Snijd voor serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.