Krab­spies­jes met ge­kleur­de rijst

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Komkommer schillen en raspen. In vergiet mengen met 1/2 el zout en 5 min. laten staan. Met koud water afspoelen en heel goed laten uitlekken. Rijst in ruim kokend water met soepgroenten en zout naar smaak in ca. 10 min. gaarkoken. Afgieten. Ondertussen surimisticks halveren en aan spiesjes rijgen. Dille fijnsnijden. Komkommer in schaaltje doen. Knoflook pellen en boven komkommer fijnpersen. Helft dille, yoghurt, suiker, zout en peper naar smaak en 3 el olie erdoor mengen. Grillpan met rest olie bestrijken en hierin spiesjes om en om kort grillen. Rest dille en naar smaak zout en peper door rijst roeren. Rijst en spiesjes over 4 kommen verdelen, saus er apart bij geven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 44-45

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.