Rijst met bal­len

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Druk de komkommerrasp met een schone keukendoek goed droog. Roer de rasp door de yoghurt en breng op smaak met zout.
  2. Kook de wortelballetjes in 15 minuten gaar. Bereid de groenteballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat op de gekookte wortelballetjes een klontje boter smelten en bestrooi ze met zout naar smaak. Serveer de rijst met de ballen en de saus.

Tip:

Voor de liefhebber: roer een teen geperste knoflook en wat (versgemalen) peper door het komkommer-yoghurtmengsel.

Tip:

Toe: Vanilleyoghurt met banaan en hagelslag. Meng een halve, in stukjes gesneden banaan door een schaaltje vanilleyoghurt en bestrooi met hagelslag.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.