Tzat­zi­ki met ap­pel en dil­le

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de komkommer en halveer hem overlangs. Schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Rasp de komkommer. Laat de komkommerrasp uitlekken in een vergiet. Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees. Meng in een schaal de komkommer- en appelrasp met de yoghurt, knoflook en dille. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bewaar de tzatziki eventueel afgedekt in de koelkast.

Tip:

Deze Griekse yoghurtsaus is verfrissend bij gegrild vlees of vis, maar ook gewoon lekker om brood in te dippen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 0 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.