Spi­cy ka­bel­jauw met wit­lof en ker­rie­saus

Alle lof voor witlof. Zeker met een lekker gebakken visje erbij.

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Alle lof voor witlof. Zeker met een lekker gebakken visje erbij. 4 personen
3 51

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de witlof schoon en snijd in de lengte in vieren. Breng in een ruime pan met water en zout naar smaak de witlof aan aan de kook. Kook met de deksel half op de pan voor 10 min. Giet af.
  2. Wrijf de bevroren vis rondom in met 1 1/2 tl kerriepoeder, 1 tl sambal en eventueel wat zout. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauwfilet in ca. 12 min. aan beide kanten lichtbruin en gaar.
  3. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de aardappeltjes in ca. 10 min. rondom bruin en gaar. Roer de rest van de sambal en kerriepoeder erdoor. Bereid intussen de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 44-45

Spicy kabeljauw met witlof en kerriesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­cy ka­bel­jauw met wit­lof en ker­rie­saus

1
1
  • 750 g witlof

Maak de witlof schoon en snijd in de lengte in vieren. Breng in een ruime pan met water en zout naar smaak de witlof aan aan de kook. Kook met de deksel half op de pan voor 10 min. Giet af.

2
2
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 1½ tl kerriepoeder
  • 1 tl sambal oelek
  • 3 el zonnebloemolie

Wrijf de bevroren vis rondom in met kerriepoeder, sambal en eventueel wat zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauwfilet in ca. 12 min. aan beide kanten lichtbruin en gaar.

3
3
  • 1 el zonnebloemolie
  • 700 g krieltjes
  • ½ tl kerriepoeder
  • ½ tl sambal oelek
  • 140 g mix voor groentesaus milde kerrie

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de aardappeltjes in ca. 10 min. rondom bruin en gaar. Roer de rest van de sambal en kerriepoeder erdoor. Bereid intussen de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.