Ge­ma­ri­neer­de ka­bel­jauw

Door de kabeljauw te marineren in een mengsel van citroensap, kruiden en specerijen, wordt-ie mals en heel smakelijk.

(135)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans hoofdgerecht Door de kabeljauw te marineren in een mengsel van citroensap, kruiden en specerijen, wordt-ie mals en heel smakelijk. 4 personen
3 135

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de citroen uit. Meng het citroensap met het water. Snijd de knoflook fijn. Snijd de blaadjes van de koriander en peterselie fijn, voeg ze met het paprikapoeder, de komijn, sambal, knoflook en de helft van de olie toe aan het sap. Verdeel de marinade erover en laat 30 min. op kamertemperatuur staan.
  2. Dep de kabeljauw droog. Snijd in gelijke stukken conform het aantal personen en leg in een ondiepe schaal. Strooi de bloem op een bord. Wentel de vis erdoor. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de vis op matig vuur in 4-6 min. gaar. Keer halverwege.

combinatietip:

Lekker met salade van tomaat, komkommer en ijsbergsla, met olijfolie en citroensap.

video

Vis en vlees bak­ken

Instructievideo - 00:58 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 140 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gemarineerde kabeljauw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­ma­ri­neer­de ka­bel­jauw

1
1
  • 1 citroen
  • 4 el kraanwater
  • 3 tenen knoflook

Pers de citroen uit. Meng het citroensap met het water. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 8 g verse koriander
  • 10 g platte peterselie
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 el zonnebloemolie

Snijd de blaadjes van de koriander en peterselie fijn, voeg ze met het paprikapoeder, de komijn, sambal, knoflook en de olie toe aan het sap.

3
3

Verdeel de marinade erover en laat 30 min. op kamertemperatuur staan.

Marineren

Instructievideo

00:40 min.

4
4
  • 600 g kabeljauwfilet

Dep de kabeljauw droog. Snijd in gelijke stukken conform het aantal personen en leg in een ondiepe schaal.

5
5
  • 8 el bloem

Strooi de bloem op een bord. Wentel de vis erdoor.

6
6
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de vis op matig vuur in 4-6 min. gaar. Keer halverwege.

Hoe moet je vlees en vis bakken?

Instructievideo

02:29 min.

combinatietip:

Lekker met salade van tomaat, komkommer en ijsbergsla, met olijfolie en citroensap.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.