Ge­roos­ter­de biet met knof­look

Met wat hulp van de oven maak je van een bietengerecht iets bijzonders.

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Met wat hulp van de oven maak je van een bietengerecht iets bijzonders. 4 personen
3 31

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • ovenschaal (Ø 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook in dunne plakjes en ris de blaadjes van de takjes tijm. Scheur voor elke biet een stuk aluminiumfolie van 20 x 20 cm. Bestrijk een kant van de stukken folie dun met 1 el olie. Verwarm de oven voor op 225 ºC.
  2. Leg elke biet op een stuk folie. Maak met een scherp mesje inkepingen in de bieten en doe hier de plakjes knoflook in. Bestrooi met peper en zout en de helft van de tijmblaadjes. Vouw de pakketjes dicht, leg ze op een bakplaat en zet ca. 20 min. in de oven.
  3. Rasp ondertussen de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Meng het citroensap en -rasp met de rest van de olie. Vouw de pakketjes open, besprenkel ze met de citroenolie en strooi er de rest van de tijmblaadjes over. Bon appétit!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 155 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde biet met knoflook

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de biet met knof­look

1
  • 2 tenen knoflook
  • 4 takjes tijm

Snijd de knoflook in dunne plakjes en ris de blaadjes van de takjes tijm.

2
  • 1 el olijfolie

Scheur voor elke biet een stuk aluminiumfolie van 20 x 20 cm. Bestrijk een kant van de stukken folie dun met 1 el olie.

3

Verwarm de oven voor op 225 ºC.

4
  • 1 kg gekookte bieten

Maak met een scherp mesje inkepingen in de bieten en doe hier de plakjes knoflook in. Leg elke biet op een stuk folie.

5

Bestrooi met peper en zout en de helft van de tijmblaadjes. Vouw de pakketjes dicht, leg ze op een bakplaat en zet ca. 20 min. in de oven.

6
  • 4 el olijfolie
  • 1 citroen

Rasp ondertussen de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Meng het citroensap en -rasp met de olie.

7

Vouw de pakketjes open, besprenkel ze met de citroenolie en strooi er de rest van de tijmblaadjes over. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.