Ro­ze quinoa met ge­roos­ter­de biet en sja­lot

Dit bijgerecht ziet er niet alleen heel indrukwekkend uit, zo smaakt het ook.

(243)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Dit bijgerecht ziet er niet alleen heel indrukwekkend uit, zo smaakt het ook. 8 personen
3 243

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat iets afkoelen. Schil de bieten. Snijd ⅔ van de bieten in partjes en de rest in blokjes van een ½ cm (brunoise). Doe de partjes in de ovenschaal en de blokjes in een kom. Pel de sjalotten, snijd ze in partjes en doe ze bij de partjes biet in de ovenschaal. Besprenkel met de olie en bestrooi met het zout. Rooster ca. 45 min. in de oven.
  2. Meng de rodewijnazijn en mayonaise door de bietenblokjes. Schep de lauwwarme quinoa erdoor. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en snijd de koriander fijn. Schep de Griekse yoghurt in een kom. Meng de koriander en de helft van het sinaasappelrasp door de yoghurt. Verdeel de rucola over een platte schaal. Schep de quinoa erop en verdeel de geroosterde groenten erover. Garneer met de rest van het sinaasappelrasp. Serveer de korianderyoghurt erbij.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 's middags al maken en deels buiten de koelkast bewaren. Zet wel de yoghurt en de rucola tot gebruik koel weg.

variatietip:

Je kunt dit gerecht ook prima maken met gewone mayonaise.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 150 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Roze quinoa met geroosterde biet en sjalot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­ze quinoa met ge­roos­ter­de biet en sja­lot

1
1
  • 200 g quinoa

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat iets afkoelen.

Roze Quinoa met geroosterde biet en sjalot R1021328 stap 02.mp4

Instructievideo

00:14 min.

2
2
  • 500 g gekookte bieten

Schil de bieten. Snijd ⅔ in partjes en de rest in blokjes van een ½ cm (brunoise). Doe de partjes in de ovenschaal en de blokjes in een kom.

Roze Quinoa met geroosterde biet en sjalot R1021328 stap 03.mp4

Instructievideo

00:42 min.

3
3
  • 200 g sjalotten

Pel de sjalotten, snijd ze in partjes en doe ze bij de partjes biet in de ovenschaal.

Roze Quinoa met geroosterde biet en sjalot R1021328 stap 04.mp4

Instructievideo

00:22 min.

4
4
  • 3 el olijfolie
  • ½ tl zout

Besprenkel met de olie en bestrooi met het zout. Rooster ca. 45 min. in de oven.

Roze Quinoa met geroosterde biet en sjalot R1021328 stap 05.mp4

Instructievideo

00:24 min.

5
5
  • 2 el rodewijnazijn
  • 4 el mayonaise met citroen

Meng de rodewijnazijn en mayonaise door de bietenblokjes. Schep de lauwwarme quinoa erdoor.

Roze Quinoa met geroosterde biet en sjalot R1021328 stap 06.mp4

Instructievideo

00:27 min.

6
6
  • 1 sinaasappel
  • 7½ g koriander
  • 150 g Griekse yoghurt

Rasp de oranje schil van de sinaasappel en snijd de koriander fijn. Schep de Griekse yoghurt in een kom.

Roze Quinoa met geroosterde biet en sjalot R1021328 stap 07.mp4

Instructievideo

00:23 min.

7
7

Meng de koriander en de helft van het sinaasappelrasp door de yoghurt.

Roze Quinoa met geroosterde biet en sjalot R1021328 stap 08.mp4

Instructievideo

00:18 min.

8
8
  • 40 g rucola

Verdeel de rucola over een platte schaal. Schep de quinoa erop en verdeel de geroosterde groenten erover.

Roze Quinoa met geroosterde biet en sjalot R1021328 stap 09.mp4

Instructievideo

00:25 min.

9
9

Garneer met de rest van het sinaasappelrasp. Serveer de korianderyoghurt erbij.

Roze Quinoa met geroosterde biet en sjalot R1021328 stap 10.mp4

Instructievideo

00:18 min.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 's middags al maken en deels buiten de koelkast bewaren. Zet wel de yoghurt en de rucola tot gebruik koel weg.

variatietip:

Je kunt dit gerecht ook prima maken met gewone mayonaise.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.