Ge­roos­ter­de groen­ten

Superslank groentegerecht waaraan je weinig werk hebt: de oven doet het voor je!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 150 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Superslank groentegerecht waaraan je weinig werk hebt: de oven doet het voor je! 4 personen
3 76

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselderij. Snijd in kwarten en vervolgens in partjes van ½ cm. Snijd de pompoen in gelijke parten. Verwijder de schil, zaden en draderige binnenkant. Schil de bietjes en snijd in partjes van ½ cm. Snijd de wortel in schuine plakjes van ½ cm.
  2. Schep de groenten op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Snijd de knoflook fijn. Verdeel de knoflook, het venkelzaad en olie over de groenten. Bestrooi met peper en eventueel zout. Schep om.
  3. Rooster de groenten in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten halverwege van plaats in de oven en schep de groenten om.

bewaartip:

Je kunt de groenten 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 125 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • ½ knolselderij

Schil de knolselderij. Snijd in kwarten en vervolgens in partjes van ½ cm.

3
3
  • ½ pompoen

Snijd de pompoen in gelijke parten. Verwijder de schil, zaden en draderige binnenkant.

4
4
  • 250 g gekookte bieten

Schil de bietjes en snijd in partjes van ½ cm.

5
5
  • 150 g worteltjes geschrapt

Snijd de wortel in schuine plakjes van ½ cm.

6
6

Schep de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat.

7
7
  • ½ teen knoflook
  • 1 el venkelzaad
  • 3 el olijfolie

Snijd de knoflook fijn. Verdeel de knoflook, het venkelzaad en olie over de groenten. Bestrooi met peper en eventueel zout. Schep om.

8
8

Rooster de groenten in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

bewaartip:

Je kunt de groenten 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.